Innan du ska fiska är det mycket du bör tänka på och förbereda. Vilken utrustning som behövs är av ju beroende av vilken typ av fiske du ska ägna dig åt. Ska du meta, pimpla, pirka, trolla, uttra, kasta, eller fiska med fluga eller nät? Det avgör ju vilken fiskeutrustning du behöver. Ska du vara ute och fiska över dagen eller under flera dagar? Det påverkar ju också förberedelserna och utrustning, liksom väderlek, temperatur och årstid. Oavsett vilken typ av fiske du ska ägna dig åt, du behöver alltid ha med dig fiskekniv, håv och gärna något som du kan förvara och bära hem dina fiskar i. Det är viktigt att kolla upp om du behöver köpa fiskekort för de vatten som du kommer fiska i förväg. Kom ihåg att du ofta kan få bra fisketips av de som säljer fiskekort! De får ju information från många fiskare och ofta fiskar de själva. Ska du fiska från båt, glöm inte att ha på dig flytväst, det är en billig livförsäkring.

Det är ofta som det pratas om fiskelycka. Men precis som så mycket annat, ju bättre förberedd man är inför fisket, desto bättre går det. Bra utrustning och noggranna förberedelser är viktigt, men erfarenhet, kunskap och ihärdighet är avgörande för hur väl du kommer att lyckas. Vikten av kunskap poängteras i artikeln

Så får du napp i sommar som innehåller många bra tips att tänka på. Att prata med andra fiskare som fiskat i de vatten du ska ger ofta mycket bra information om fångstplatser vid olika väderlek och temperatur, vilka drag eller bete som fungerar bäst vid olika tidpunkter. Idag finns det även flera sajter och appar som kan ge dig bra vägledning och information, i alla fall för fiske i populära fiskevatten som många väljer att fiska i.